top of page

Rácz Renáta

Pedagógiai aszisztens

„Minden gyermekben megvan a cselekvési vágy és a világmindenség megismerésének igénye, csak annak kibontakoztatását kell elősegíteni.”

Maria Montessori

Már egészen fiatalkoromban felismertem, gyermekek segítésével, nevelésével szeretnék foglalkozni. Az ehhez szükséges alapokat az Eötvös Loránd Tudományegyetem pedagógia képzésén sajátítottam el.

2016  szeptemberétől dolgozom a Miskolc-Szirmai Református Óvodában, mint pedagógiai asszisztens. Ez idő alatt nagyon családias, szoros, baráti kapcsolatot ápoló nevelői közösség alakult ki, ahol minden dolgozó örömmel és szeretettel fogadja az óvodánkba érkező gyermekeket és szüleiket. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek szeretetteljes, nyugodt légkörben nevelkedjenek, miközben játékosan szerezhetnek új ismereteket.
Munkám során hiszem, hogy minden kisgyermek egyéni bánásmódot igényel, mindenki a saját  képességeinek és adottságainak megfelelő ütemben fejlődve ismeri meg az őt körülvevő világot. Ez utóbbi gondolat inspirált arra is, hogy további, szakmai ismereteket szerezve fejlesztőpedagógiai tanulmányokat folytassak. Célom, hogy hatékonyan és eredményesen tudjam segíteni az óvodapedagógusok munkáját,
hozzájárulva ahhoz, hogy gyermekeink kiegyensúlyozott, értékes és  egészséges felnőtté váljanak.

Rácz Renáta: TeamMember
bottom of page