top of page

Református Óvodák Találkozója :
2023. április 14- 15

Református Óvodák Szakmai Találkozója

Óvodánk munkatársi közössége részt vett és vendéglátó szervezőként segítette a Református Pedagógiai Intézet munkáját a Református Óvodák XXIX. Kárpát-medencei Találkozóján.

Hegyesi Károly Igazgató Úr köszöntője után óvodánk életéről és pedagógiai munkájáról tartott prezentációt Madarasné Petró Zsuzsa óvodavezető.

Ezt követően a Méhecske csoport gyermekei Gergely Ildikó és Kisvárdainé Cserba Judit óvodapedagógusok vezetésével a magyar népzene dalosjátékaiból, mondókàiból adtak elő egy csokorra valót a rendezvény nyitónapján.

Tartalmas szakmai előadások, kötetlen programok várták a két napban a résztvevőket.

10. jubileumi évünk kiemelkedő rendezvényén vehettünk részt, hálásan köszönjük a felkérést a szolgálatra.

"Törd a fejed" matematikaverseny
2023. március 24.

Büszkeségeink!

Óvodánk csapata részt vett és sikeresen szerepelt Mezőcsáton a "Törd a fejed" országos matematika versenyen.

Egyéni versenyben
Szabó Dávid 1;
Győri Lilla Anna 3. helyezett lett.

Csapatunk 4. helyezett lett.
Tagjai: Győri Lilla és Szabó Dávid, Kovács Levente

Felkészítő: Gergely Ildikó óvodapedagógus

Gratulálunk!

Március 15.-ét Ünnepeltük
2023. március 16.

FARSANG
2023. február 17.

Farsang és hagyományőrzés.
A farsangi időszakban a Vaga Banda gólyalábas csoporttal együtt "űztük a telet", segítségükkel a busókkal is megismerkedhettünk.
Jókedvű nótázás, játékok hangszerekkel való ismerkedés is a programunk része volt.
Pénteken délelőtt jelmezes mulatságot tartott minden csoport.

Christmas Decorations

Karácsony
2022. december 20.

A 10. karácsonyvárás!

Advent idején szívünk elcsendesedik, ahogy a napok telnek és készülődünk az ünnepre csoportonként és együtt is.

Ezen a héten a péntek délutánt a szülőkkel családokkal töltöttük együtt karácsony váró kézműveskedéssel és szeretetvendégséggel.

Erre az alkalomra ünnepi dìszbe öltözött az óvoda kívül és belül, szorgos kezek díszítették az ovit, óvodapedagógus, dajka és karbantartó közös munkája szülők adománya tette ünnepivé a közösségi tereinket.

A csoportokban ajándék és fenyőfa várta a gyermekeket.

E jeles alkalmon is elsődleges volt számunkra a környezettudatosság, így ebben az évben földlabdás fenyőt díszítettünk az udvaron melyet Cseléné Figula Edina képviselőasszonytól kapunk.

A fát tavasszal végleges helyére ültetjük a 10. karácsonyunk emlékére.

Karácsonyt megelőzően a Szirmai Református Templomba mentünk ünnepváró Istentiszteletre, ahol közösen imádkoztunk a békés áldott ünnepi napokért, a családokért, intézményünkért.

Később a csoportokban folytatódott az ünnepre hangolódás, hiszen kicsik és nagyok együtt énekeltek, verseltek, majd pedig az óvodapedagógusok meglepetés előadása várta a gyermekeket.

A gomba alatt c. mese üzenete is a soha el nem múló szeretetet közvetítette a gyermekeknek.

Jubileumi Faültetés
2022.11.04.

A Miskolc-Szirmai Református Óvoda nevelőtestülete és gyermekei az óvoda fennállásának 10. jubileumi évfordulója alkalmából egy kis hársfa csemetét ültetett az óvoda udvarán.

 

Madarasné Petró Zsuzsanna óvodavezető emlékeztette a jelenlévőket az elmúlt évek kihívásaira, örömeire, arra, hogy a folyamatos változásoknak köszönhetően, miként fejlődött, újult meg óvodánk napról napra. Ez a közös munka eredménye, hiszen a múltból táplálkozva kell, hogy megéljünk a jelent és reményekkel telve várjuk, mi mindent tartogat még a jövő közösségünk számára.

 

Ennek a pillanatnak emléket állítva kisebbek és a nagyobbak szorgosan segédkeztek a faültetés munkálataiban. A környezettudatos életmódra nevelés és a fenntartható fejlődés pedagógiai programunk kiemelt feladata. A gyermekek többsége először találkozott facsemetével, így közvetlenül tapasztalhatták meg a faültetés folyamatát.

 

Az ültetés végén örömmel állták körbe a gyermekek és a dolgozók a fát, ígéretet téve arra, hogy közösen fogjuk óvni és gondozni a növekvő csemetét és ehhez Isten áldását kérjük.

 

Rácz Renáta

Őszköszöntő 2022. szeptember 23.

10 év 10 hónap 10 rendezvény!

 

Jubileumi évünk első hónapjában szerveztük meg a hagyományos őszköszöntő napokat. Egy esős napon a Miskolci református óvodákat vártuk játékos vetélkedőre, közös játékra, ismerkedésre.
A 4 fős csapatok számára 10 feladatot terveztünk, ahol összemérték ügyességüket, tudásukat, ismerkedtek óvodánkkal, beszélgettek, ismerkedtek egymással.


Megtekintették a „GONDOLD ÚJRA” kiállításunkat, ahol a szülők által újra hasznosított anyagokból készített játékokat láthattak és próbálhattak ki, a délelőtt zárásaként szeretet vendégségen vettek részt gyermekek és a felnőttek.

Az időjárás barátságtalan maradt mégis sikeres volt családi délutánunk, melynek bevétele óvodánk alapítványát támogatta.
Játékos szülő- gyermek vetélkedőn 5 állomáson ügyességi és gondolkodtató feladatokat oldottak szülők és gyermekek együttesen, valamint öt, óvodánkkal kapcsolatos kérdésre kellett válasz adni a sikeres teljesítéshez, majd apró ajándékot kaptak a gyermekek.

Zsákbamacska, „ovicuki” várta még a családokat.
Ezen a délutánon a szülők szavazatai alapján került kihirdetésre a
„Gondold újra a játékot” verseny eredménye, a szülők újrahasznosított eszközökből készítették a gyermekek számára társas, képességfejlesztő és egyéb játékokat.
Minden készítő család apró ajándékot kapott, a tulipánhagymát és ültető cserepet boldogan vitték haza, reméljük tavasszal minden családot egy csodás virág emlékezetet majd erre a délutánra.

Kiemelt feladatunk a környezettudatos és fenntartható fejlődést segítő magatartás megalapozása ezen rendezvényeiken a közösségi nevelés mellett ezt határoztuk meg célként.

Óvodánk őszi dekorációját a munkatársi közösségünk készítette, udvarunk hangulatos díszítése a dajka nénik munkája.

Hálásak vagyunk közösségünkért!